Spam spam spam

Door de bekende populariteit van ons Geensnor platform hebben wij uiteraard ook last van de welbekende chinese en nigeriaanse spammers. Hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind.

Na een paar weken de hele comments maar uitgezet te hebben heb ik vandaag toch maar weer een berg plugins gedownload en aangezet, in de hoop dat dit het een beetje gaat stoppen. Het deed ons wel terug verlangen naar de tijd dat we nog zelf volledige controle hadden over de werking van de site, want met onze onkraakbare (100% bescherming in de SCALB jaren) werkte dat toch wat beter 🙂

Aangezet:
– vernieuwd akismet account en plugin
– vernieuwde recaptcha account en plugin
– wordpress zero spam

Geensnor liederen

Als toonaangevend internet platform is geensnor.nl een baken van verfijnde smaak in een zee van middelmatigheid, commercie en kitch. Door de jaren heen hebben we tal van initiatieven ontplooid om deze visie vorm te geven. Deze boom der culturele verheffing kent sinds vandaag weer een nieuwe loot: Geensnor liederen.

In samenwerking met de webdienst van Spotify hebben een afspeellijst samengesteld die u als trouwe bezoeker van geensnor.nl zeker niet onberoerd zal laten. De afspeellijst zal vaak, maar met een onregelmatige frequentie voorzien worden van nieuwe liederen.

Met dit muzikale kompas hopen wij ook in 2017 weer een bijdrage te kunnen leveren aan het welbevinden van eenieder in het algemeen en de bezoekers van geensnor.nl in het bijzonder.

Spotify playlist: https://open.spotify.com/user/bonzz/playlist/2hNmcKMRceaxyCfF9jhBYy

Een snelle blik op geensnor.nl leert dat de afspeellijst altijd zichtbaar ter rechterzijde van de reguliere content.

Torrent + web = Webtorrent

Voor geinige, decentrale dingetjes zijn we hier op geensnor.nl altijd wel te porren. Een tijdje terug liep ik weer tegen zoiets aan: webtorrents. Webtorrents zijn torrents maar dan via http en de browser. Zonder iets te installeren wordt je browser een torrent client. Handig als je bestanden via internet wilt versturen of direct iets streamen. Het enige wat je hoeft te doen is naar een site als bijvoorbeeld instant.io (file.pizza kan ook)te gaan en daar een bestand in je browser te slepen. Er wordt dan een linkje aangemaakt waarmee iemand anders jouw bestand direct kan downloaden. Het als bij gewone torrents wordt de “swarm” groter als er meer mensen gaan downloaden en delen. Naast bestanden delen kan het ook gebruikt worden om website bezoekers content van een website weer opnieuw te laten delen. Op webtorrent.io tonen ze bijvoorbeeld een film die wordt gedeeld door alle bezoekers van de site.

Nadeel is nog dat webtorrents en gewone torrents twee verschillende dingen zijn. Je kan geen webtorrents aan je torrentclient toevoegen want dat werkt niet. Er is wel een torrentclient die beide ondersteund: Webtorrent Desktop. Andere nadelen zijn dat er voor mobiel nog niet zoveel is (wel iets vaags voor iOS) en dat je wel Opera, Firefox of Chrome moet hebben. Maar dat moet je eigenlijk sowieso al.