Partij voor de vrijheid

Nu ben ik wellicht wat cynisch, maar ik heb weinig vertrouwen in de PVV (partij van Wilders en co.). Ik ben bang voor dezelfde soap perikelen als een aantal jaar geleden met fortuyn’s partijtje. Niet vind ik dat alleen heel erg stom en storend, ook vind ik een serieus probleem dat onze tweede kamer (want ze zitten met 9 zetels erin) daarmee belast wordt en daarmee direct het functioneren van de kamer in het geding komt. Dit soort onzin houd namelijk de boel gruwelijk op en draagt niet bij aan het vertrouwen van de bevolking in de politiek.

Om een leuk overzicht te maken van de ellende die de PVV gaat bewerkstelligen (is leuk voor later ), ga ik hier op geensnor een overzicht bij houden van alle idioterie die ik ga tegenkomen.

Alle reacties van dit topic zijn op de oude site te vinden:

http://www.geensnor.nl/geensnor/index.php?page=bericht&iid=12009

174 gedachten over “Partij voor de vrijheid”

 1. Als we je niet met Hitler mogen vergelijken, zeg dan niet de hele tijd dezelfde dingen als Hitler…. En hoe gaat hij dat trouwens “regelen”? Deportatie? Sterilisatie? Moord?

 2. De PVV heeft op de drie plekken waar ze meedoen (Den Haag, Almere en landelijk) de laatste twee verkiezingen (landelijk en gemeentelijk), overal verloren. Wellicht een kat in het nauw. Hij was al blij dat de PvdA ook had verloren 😉

 3. Hehe. Nice. D’r is ook een behoorlijke shitstorm losgebarsten in de vorm van honderden aangiftes van discriminatie. Dit gaat hem nog wel een tijdje achtervolgen.

 4. Ja buitenland schrijft er ook flink over. Maar wat mij ook opvalt is het redactioneel commentaar van RTL en de TELEGRAAF

 5. Ja, redactioneel commentaar over dit soort dingen schijnt niet zo vaak voor te komen.

  Vast een voorspelling: Raymond van Roon of Lilliane Helder zijn de volgende die uit de PVV 2e kamer fractie stappen. Almere en Den Haag geef ik 2 weken voordat er in 1 van die 2 plaatsen gedoe komt.

 6. Nou ja voor 150000 euro per jaar wil ik ook best tweede kamer lid zijn. Geloof dat PVV ook nog eens het minst aanwezig was bij debatten. Tel dat bij elkaar op en je hebt een luize baantje waar een iemand precies voor schrijft wat je mag zeggen voor behoorlijke bak met geld per jaar.

 7. Correctie een tweede kwamer lid verdient exclusief reiskosten iets meer dan 100.000 euro in 2012. Ze krijgen 37 cent per kilomert. 2500 euro onkosten vergoeding.
  Rijk draagt wel extra bij aan hun pensioen.

 8. Het was even raar stil…maar gelukkig zijn we er weer. Er gaat weer iemand weg!

  Stephan Jansen, PVV-Statenlid in Zuid-Holland en persoonlijk medewerker van partijleider Geert Wilders, verlaat de partij. In een afscheidsbrief aan fractiegenoten, gepubliceerd in de Volkskrant, schrijft hij dat de partij “nimmer meer serieus zal worden genomen” na de omstreden Marokkanen-uitspraken van Wilders.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/23/pvv-statenlid-en-rechterhand-wilders-verlaat-partij/

 9. Ha nog 1 vandaag
  PVV-Statenlid van Zuid-Holland John van Assendelft is opgestapt. Hij kan de provinciepolitiek niet meer combineren met zijn werk als voorzitter van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk in Rotterdam, schrijft RTV Rijnmond op haar website. Van Assendelft wordt in de provincie vervangen door een andere PVV’er van de kieslijst.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3640068/2014/04/23/Tweede-PVV-er-Zuid-Holland-stapt-op.dhtml

 10. De PvdA heeft een website gemaakt waarop een aantal standpunten en uitspraken van “de vrienden van Wilders” in Europa staan. Eigenlijk zijn het een stel moslimhaters en racisten bij elkaar als je dat zo leest http://devriendenvanwilders.eu/

 11. Ik heb het stuk op de site van NRC gelezen en ik denk dat het tijd wordt dat Martin weer eens een keertje lekker onder de mensen komt. Een keertje lekker de natuur in ofzo. Iets met z’n handen doen…. Wat een boze man is dat. Verzuurt tot op het bot. Hij ziet overal “linksen” die het op hem voorzien hebben.

 12. Oud PVV-ers richten nieuwe partij op, VNL, die vnl. zich zal bezig houden met lagere belastingen, meer geld naar defensie en stoppen kansloze immigratie. Juist, radicaal anders, we horen het al. Ow…en ze zijn heel erg rechts van pvv en niet links van pvv want de pvv is al links van de vvd. Volgt u het nog?

 13. Wetgeving over zwarte piet. Het wordt steeds gekker… En een tweede kamerlid die daar zn tijd aan besteedt… dat hij er tijd voor heeft…

 14. Boehoe. Geertje is boos vanwege z’n vervolging. Hij vindt dat Samson ook vervolgd moet worden. Eigenlijk een hele rare redenering als je bedenkt dat hij eigenlijk helemaal tegen dit soort rechtzaken is. Blijkbaar toch niet.
  http://nos.nl/artikel/708430-wilders-wil-toch-vervolging-samsom.html

  Daarnaast denkt hij dat Rutte de PVV wilt uitschakelen. Dat lijkt me inderdaad een goed plan en iets wat de VVD ook best zou kunnen helpen.:
  http://nos.nl/artikel/708602-wilders-rutte-wil-pvv-uitschakelen.html

 15. Partij voor de vrijheid. Partij tegen de vrijheid bedoelen ze. Misschien kunnen ze meteen wet indienen dat moslims merkteken moeten dragen, rokken de knie moeten bedekken en halloween kostuum alleen is toegestaan op de correcte datums.

 16. Ik wilde deze ook net toevoegen. Bijzondere hier was dat de kamer hem bijna heeft verhinderd om hem in te dienen. Toen zei Dion dat het dan de mede-verantwoordelijkheid van de kamer is als er een aanslag op Schiphol wordt gepleegd. Volgens mij is dit net zo racistisch als Geert z’n “minder, minder, minder” dingetje.

 17. Via Geenstijl

  PVV-voorman Geert Wilders heeft gereageerd op de arrestatie van drie jeugdspelers van Ajax, die ervan worden verdacht een agente in burger te hebben mishandeld.

  Als het aan Wilders ligt, worden de paspoorten van Samet Bulut, Zakaria El Azzouzi en Ashraf El Mahdioui afgepakt en worden zij uitgezet naar Marokko. Opmerkelijk, aangezien Bulut geen Marokkaanse, maar Turkse roots heeft.
  https://twitter.com/geertwilderspvv/status/576294165371322368

 18. Ja, op TV zeiden ze dat de PVV er geen geld meer voor heeft. PVV krijgt geen subsidie omdat ze geen leden hebben. Denk ook dat er niet veel te vieren valt. Telkens worden ze gepeild als de grootste partij en uiteindelijk eindigt het met verlies. Die peilers lopen ook maar wat te kutten eigenlijk.

 19. De PVV zet nu (ook) criminelen in de senaat, schrijft geenstijl.nl

  ” PVV’er Gidi Markuszower heeft de vijfde plaats bemachtigd op de lijst voor Eerste Kamer-kandidaten van de PVV.

  En dat is opvallend, want Markuszower heeft een aantal onfrisse zaken op zijn kerfstok. Zo werd de PVV’er in 2008 tijdens de viering van 60 jaar Israël opgepakt met een vuurwapen op zak.

  In 2010 trok hij zich terug van de PVV-kieslijst voor de Tweede Kamer nadat toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin een brief naar PVV-leider Wilders stuurde. Daarin stond dat Markuszower “een gevaar voor de integriteit van Nederland” was en dat hij gespioneerd had voor “een buitenlandse mogendheid”. Destijds gingen geruchten dat het om Israël en de Mossad zou gaan.”

 20. Ow…hadden we bijna Bosma gemist die kamervragen wilde gaan stellen omdat er een of andere presentator allahoe akbar in de achtbaan schreeuwden. Zeg maar een soort ‘jeeezus!’

  Maar toen toch maar niet
  http://nieuws.thepostonline.nl/2015/05/12/ophef-allahoe-akhbar-in-de-efteling/

  Martin Bosma (PVV) is verbolgen over het uitzenden hiervan door het kinderprogramma. “Deze teksten moet je verre houden van kinderen”, aldus Bosma in De Telegraaf. “Dit is het laatste wat mensen horen voordat ze in naam van Allah worden vermoord.” De PVV’er gaat nu Kamervragen stellen.

 21. Geert wil weer eens iets met Mohammed cartoons gaan doen. Dit keer tijdens de zendtijd van politieke partijen. Op een of andere manier is dat niet goed gegaan en Geert werd direct “furieus” op de NOS. Nu heeft de NOS daar helemaal niets mee te maken, dus Geert zat fout. Geert had bij de NPO moeten zijn en daar zeggen ze dat komende woensdag helemaal goed gaat komen:
  http://nos.nl/artikel/2042481-pvv-filmpje-mohammed-cartoons-niet-uitgezonden-op-tv.html

  Gelukkig maar, want niets zegt “vrijheid van meningsuiting” als een paar suffe, saaie, grijs gedraaide Mohammed cartoons. Gaap…

 22. En de NPO bleek er ook niks mee te maken te hebben, het was het bureautje wat Geert had ingehuurd die het verkeerde filmpje had opgestuurd.

 23. En toen was het een item op het 8 uur journaal….:( Dus het is blijkbaar belangrijk nieuws dat er tijdens zendtijd voor politieke partijen een verkeerd filmpje is uitgezonden

 24. Ik weet niet of Geert dat bureau echt inhuurt: “Infostrada is het externe facilitair bedrijf dat het juiste filmpje aan de NPO had moeten doorgeven.”

 25. Lul is het ook. Met z’n “sabotage door de NOS”. Weet nog helemaal niets, meteen schreeuwen. Uiteraard de verkeerde beschuldigd. Het lijkt wel de PVV in het klein deze hele actie. Natuurlijk weer geen excuses richting de NOS voor z’n fouten….

 26. De PVV stemt in de EU tegen een resolutie die de annexatie van de Krim veroordeelt. In de 2e kamer “hekelen” ze het Russische ingrijpen in de Oekraïne maar in Europa zijn ze het meest Russisch gezind van alle partijen!

 27. Een motie van wantrouwen en daardoor terug van reces?! Tjonge, dan is het wel heel ernstig. Iedereen zal wel weer onder de indruk zijn van de zoveelste motie van wantrouwen van de PVV die niet wordt aangenomen. Gaaap.

 28. De politieke beschouwingen zijn altijd een moment waarop elke politicus zich in de kijker kan spelen. Wilders begon een beetje lafjes, maar is uiteraard weer volledig uit de bocht gevlogen.

  Geert blijkt een fascist in hart en nieren te zijn. Hij zei dat de 2e kamer een nepparlement is en dat hij de wil van het volk wel begreep en dat het volk in verzet moet komen. Zoals Jan Vos van de PvdA ook al aangaf (https://twitter.com/janvos_pvda/status/644580653699346432) is dat fascisme: de democratie werkt niet meer en moet weg, we worden bedreigd, ik weet wel hoe het moet, ik zie het gevaar wel. Geert Wilders is een anti democraat als hij zegt dat de kamerleden het volk niet vertegenwoordigen.

  Wilders beschouwde de opmerking van Vos vervolgens weer als “een verkapte oproep om hem wat aan te doen”. Kritiek op Wilders is “een verkapte oproep om hem iets aan te doen”….. Zo gaat Wilders om met mensen die het met hem oneens zijn. Het gaat niet meer over de uitspraak, maar het wordt volledig uit z’n verband gehaald en er wordt gesuggereerd dat Vos bloed aan z’n hand heeft/krijgt.

 29. Precies hetzelfde zeggen als Geert, maar dan in de 1e kamer. Origineel hoor…. Als je de omgeving waarin je werkt een nepzooi vindt, wordt het tijd om iets anders te gaan doen. Als je belangrijke democratische instituten “nep” vindt omdat je denkt dat je zelf beter weet wat het volk wilt, ben fascistisch bezig.

 30. Faber is trouwens die PVV-er die tegen de regels in haar zoon betaalde om de website van PVV Gelderland te laten beheren. Zie 28 februari.

 31. De PVV heeft niet veel op met de democratie. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Een voorbeeld hiervan is dat Marcel de Graaff (goh, die hadden we nog niet gehad) in het Europees Parlement vrolijk op het stemknopje van Marine Le Pen aan het rammen (7 keer zelfs!) was nadat Marine zelf de zaal al had verlaten. Marcel heeft het zelf ook al toegegeven en er waren ook videobeelden van.

  Dom PVV-ertje, zo werkt dat natuurlijk niet….

  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/34526_pvv_betrapt_op_stemfraude_in_europees_parlement/

 32. Het is volgens de PVV-leider tijd dat Nederland weer Nederland wordt, Duitsland weer Duitsland en Frankrijk weer Frankrijk.

  Aldus ons mirakel uit venlo
  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2016/01/wilders_de_patriottische_lente.html

  “We zijn getuige van Amerika’s strijd om Amerika weer te worden, en de strijd van een aantal Europese landen, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en vele anderen om hun identiteit en vrijheid te behouden, en zo Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland te blijven. Overal zijn patriotten in opmars. We leven in de Patriottische Lente.”

 33. Die rechterhand van Wilders (Michael Heemels heet hij blijkbaar) is opgestapt als statenlid vanwege die dingen die ik al eerder noemde. Zoals alle PVV-ers heeft hij tig verschillende functies (dat verdient namelijk lekker. Dat je dan alles maar half kan doen vergeten ze bij de PVV vaak). Hij blijft wel gewoon aan als de woordvoerder van Wilders. Geert hoeft het dus niet zonder rechterhand te stellen.
  http://nos.nl/artikel/2084920-fractieleider-pvv-limburg-stapt-op.html

 34. Dus de kans is vrij groot dat de woordvoerder van Geert regelmatig high en/of dronken was. Misschien wordt Geert daardoor de hele tijd verkeerd begrepen in de media… Eigenlijk is het gewoon een hele redelijke vent.

 35. Die woordvoerder heeft 175.000 euro uit de PVV kas gejat om drank en drugs te kopen. Is het geld toch nog goed terecht gekomen…

 36. Dat “minder minder” dingetje was heel zorgvuldig voorbereid. Voordat Geert op het podium kwam hebben andere PVV-ers het volk in de kroeg zelfs verteld wat ze moesten zeggen op welk moment. Blijkbaar was dat nodig. Anders was het misschien nog een “meer meer meer” uitspraak van Wilders geworden 😉

  Die voorbereiding maakt blijkbaar nogal wat uit voor de vervolging. Er moet sprake zijn van opzet.
  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/pvv-getuigen-minder-marokkanen-uitspraak-wilders-nauwkeurig-voorbereid

 37. http://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/07/ongemeen-felle-kritiek-op-pvv-voorstel-in-senaat

  Ook de 1ste kamer geeft nog eens zijn mening over de PVV. Deze keer over het voorstel om alleen nog maar mensen met 1 nationaliteit toe te laten tot defensie.

  “D66 noemde het voorstel ongepast en kwaadaardig, het CDA smakeloos. De PvdA en de Partij voor de Dieren namen het woord discriminatie in de mond.” Niks nieuws onder de zon op zich, en toch is het weer een goed voorstel over hoe stom en dom de voorstellen van de PVV zijn.

 38. Ik las het op http://www.retecool.com maar ik geloofde het eerst niet maar het staat er echt. We treffen de PVV in de 1ste kamer, debat over allerlei onderwerpen in een vaste commissie financiën. Daar is de PVV in staat om een item over het trekvermogen van caravans direct te verbinden aan de islam. (https://www.eerstekamer.nl/behandeling/20160524/voorlopig_verslag_2 pagina 7)

  9. Trekvermogen caravan
  De leden van de PVV-fractie constateren dat de toename aan Islamitische terreuraanslagen in de gehele wereld de Nederlandse vakantieganger er weer toe brengt meer met zijn caravan op vakantie te gaan. Kan de regering een schatting geven van het moment waarop een elektrische auto (die nog steeds de voorkeur van het kabinet lijkt te hebben) een caravan kan trekken en dat met een actieradius van pak weg 500 km.

 39. Dit is inderdaad wel ongelofelijk. Ze koppelen duurzame energie, islam en trekkracht van auto’s aan elkaar. Echt totaal bizar dit stukje.

 40. Ho Ho ik heb geleerd dat het 7 miljard oplevert als je alle moslims het land uit gooit en als Geert het zegt dan is het waar. Daarnaast is dit potentieel de grootste partij van Nederland. Het maakt amper uit wat je uitkraamt zolang het maar ontzettend populistisch is.

  Denk dat ik ook partij opricht belangrijkste standpunten

  Belasting halveren
  Afschaffen rijtuigen belasting
  Alle criminele het land uit ja ook als je uit Nederland komt gewoon deporteren naar Afrika ofzo.
  Doodstraf voor verkrachters
  Pensioen leeftijd naar 50 jaar.
  en iets met normen waarde
  en nog iets nationalistisch
  en een muur tegen vluchtelingen.

 41. Moest meteen aan dit topic denken: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/15/pvv-vervangt-rotterdamse-lijsttrekker-na-dag-a1585136

  PVV vervangt Rotterdamse lijsttrekker na 1 dag. “Tot onze grote spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe, ons niet bekende, informatie rondom lijsttrekker Géza Hegedüs. Deze informatie is onaanvaardbaar en past niet bij een PVV-politicus. Betrokkene is per direct van de lijst verwijderd.”.

  Tjonge. Géza is dus zelfs voor de PVV iets te heftig. Wat zou dat voor een informatie zijn? Heeft hij 12 baby’s vermoord? Z’n eigen moeder opgegeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.